Aktuellt för medlemmar

På gång i föreningen? Uppdaterat 2021-09-10

  • Ny entrédörr i trä. Vi inväntar godkännande av inskickat bygglov (2021-05-23) från Stockholms Stad.
  • Cykelrensning utförs under december månad, styrelse delar ut infolapp 2021-09-10 samt aviserar i trapphus.
  • Styrelsen har beslutat att utöka cykelparkeringen utomhus då det är väldigt trångt. Hjälp tas tacksamt emot då styrelsen planerar att utföra arbetet själva med att lägga fler betongplattor.
  • Lediga lokaler. Vi har flera lediga lokaler i huset, har du förslag på hyresgäster kontakta gärna styrelsen.

Aktuellt 

Föreningsstämma 17 juni kl 18.00

Samtliga medlemmar i Brf Folkungaträdet 6 välkomnas på föreningsstämma torsdagen den 17 juni  kl 18.00. Kallelse med dagordning samt årsredovisning kommer senare. Vi hoppas på att ha vädret på vår sida och siktar på att hålla till utomhus vid lekplatsen på Lidnersplan. 

MittHSB

Vi uppmuntrar våra medlemmar att hålla utkik på MittHSB där vi publicerar nyheter och information som kan beröra föreningen, du loggar in med hjälp av Mobilt BankID på http://mitthsb.hsb.se/

Städdag

Torsdagen den 6 maj välkomnar vi våra medlemmar till städdag i föreningen med start kl 18. Föreningen har beställt en container för grovsopor samma datum. Föreningen bjuder på fika.

Information om gemensam bostadsrättsförsäkring. 

Alla våra medlemmar är gruppanslutna till en bostadsrättsförsäkring. OBS! Alla måste dock ha en egen hemförsäkring. 

Avstängning värme och vatten

Stockholm Exergi hälsar att den 27 oktober mellan kl 08.00-16.00 kommer värme och varmvatten vara avstängt i fastigheten på grund av arbete på fjärrvärmenätet.

Årsmöte 2020

Nytt datum är onsdagen den 17 juni kl 18.00. Under mötet går styrelsen igenom verksamhetsåret och föreningens ekonomi. På årsmötet väljs även en ny styrelse och valberedning. Inför stämman ber vi dig att läsa igenom årsredovisning samt förslag på nya stadgar från HSB, dessa hittar du under fliken dokument och årsredovisningar.

Varmt välkommen!

Information om Com Hem 2020-03-13

Nu moderniserar Com Hem sitt tv-erbjudande till 1,6 miljoner Com Hem-hushåll. Den 26 maj går de över till helt digitala tv-sändningar med bättre kvalitet och de analoga kanalerna (inkl FM-radio via tv-uttaget) utgår. Om du tittar analogt idag behöver du därför ändra till digital-tv på din tv hemma. Det kan du göra redan nu.

Från månadsskiftet mars/april börjar en informationstext rulla i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv vet du att du tittar analogt och behöver ändra till digital-tv. Får du ingen informationstext i din tv-ruta under april behöver du inte göra något.

Vill du veta att du tittar digitalt kan du också leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

All information och tips på hur du ändrar till digital-tv finns på comhem.se/digitalisering.

Com Hem 2019-12-11

Från och med kl 23:59 den 10 december tvingades Com Hem att släcka ned TV4-kanalerna och C More för sina kunder (däribland oss). För mer information besök Com Hems hemsida: www.comhem.se/kundservice/information/aktuellt

Strömavbrott 2019-11-20

Strömmen gick i huset på kvällen den 19 november, detta berodde på kabelbrott som påverkat flera fastigheter i området. Under natten har Ellevio samt fastighetsskötare varit på plats i huset, status är att problemet ligger hos Ellevio och inte i fastigheten.

Uppdatering kl 10:25 20/11-2019: Ellevio är på plats och beräknar att arbetet ska vara klart inom 1-2 timmar. Strömavbrottet beror på ett kabelbrott.

För mer information om strömavbrottet, besök Ellevios hemsida: https://www.ellevio.se/kundservice-kontakta-oss/avbrottsinformation/

Gemensam städdag – oktober 2019

Söndagen den 13 oktober kl 11.00 ses vi utanför entrén för gemensam städning. Vi hoppas så många av våra medlemmar som möjligt har möjlighet att hjälpa till.

Uppdaterade ordningsregler – augusti 2019

Styrelsen har sett över ordningsreglerna och har uppdateras dessa. Du hittar dem under ”Information och dokument” här på hemsidan.

Grovsopor – november 2018

Föreningen har beställt en container för grovsopor den 21 november.

Årsmöte 2017

Den 31 maj, klockan 18.30 är du välkommen på föreningens stämma. Styrelsen går igenom verksamhetsåret och föreningens ekonomi. På årsmötet väljs även en ny styrelse och valberedning. Mer info skickas direkt till de boende.

Varmt välkomna!

2017 – Städdagar

Grovsopor

Under 2017 kommer föreningen att beställa in hämtning av grovsopor vid två tillfällen:

16 januari klockan 19-21
18 september klockan 19-21

Balkongtvätt i maj

Det finns en ordningsregel i föreningen som inte tillåter spolning av vatten på balkongerna.
För att vi som bostadsrättsinnehavare skall kunna hålla balkongbetongen ren och minska
risken för vattenskador i betongen när mossa växer fast (vilket särskilt sker på våning 6) är det
tillåtet att tvätta balkongen med vatten under v18 2-8/5 2016. Vi rekommenderar att ni som
bor på våningen 6 tvättar balkongen i början av veckan för att de längre ner skall kunna tvätta
bort eventuell smuts som fallit ner. Framöver kommer denna ”balkongtvättarvecka” vara tidigare på säsongen.

För mer info vänligen kontakta styrelsen.

Nya regler för 2016

Styrelsen har, enligt stadgarna, föreslagit att införa 2,5 % av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift och 1 % av prisbasbeloppet i pantsättningsavgift under 2016.
Vidare så kommer även en stadgeförändring att föreslås för att kunna ta ut en avgift för andrahandsuthyrning.

För mer info vänligen kontakta styrelsen.